Розмова офіцера зі солдатом. Джерело: ДБР

На Івано-Франківщині засудили офіцера, який побив солдата (відео)

За матеріалами Державного бюро розслідувань Івано-Франківський міський суд виніс вирок офіцеру, який побив солдата строкової служби. Його засудили до півтора року тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

У середині квітня в Інтернеті з’явилося відео, на якому офіцер нецензурно лається та завдає тілесних ушкоджень військовослужбовцю.

"До розслідування інциденту відразу приступили працівники ДБР. Як з’ясувало слідство, офіцер застосував силу до підлеглого після того, як солдат зробив йому зауваження за ненормативну лексику", — йдеться в повідомленні.

У травні після завершення розслідування обвинувальний акт скерували до суду, який визнав офіцера винним у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану.

"Зважаючи на щире каяття обвинуваченого та те, що він притягується до відповідальності вперше, суд вирішив призначити йому півтора року тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців", — підсумували в ДБР.

Нагадаємо, що працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо офіцера Збройних сил України. Він завдав важких тілесних ушкоджень підлеглому солдату. Інцидент трапився на Львівщині наприкінці червня. У солдата діагностували закритий розрив печінки та забій підшлункової залози.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 16:57