Фото: ДБР

На Львівщині судитимуть офіцера, який жорстоко побив солдата (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо офіцера Збройних сил України. Він наніс тяжкі тілесні ушкодження підлеглому солдату.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Інцидент трапився на Львівщині наприкінці червня. Про злочин на гарячу лінію Бюро повідомила сестра потерпілого.

"Офіцер побив солдата, коли побачив, що той справляє природні потреби неподалік намету. У такий спосіб він нібито хотів навчити підлеглого правил поведінки та підвищити власний авторитет серед військовослужбовців", — йдеться у повідомленні.

Як підтвердила експертиза, солдат зазнав тяжких тілесних ушкоджень. У нього діагностували закритий розрив печінки та забій підшлункової залози.

"Зараз він вже завершив лікування і повернувся на службу. Задля безпеки його перевели в інший підрозділ", — повідомляють у ДБР.

За словами правоохоронців, обвинувальний акт скеровано до суду. Офіцера звинувачують у перевищенні службових повноважень, йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, правоохоронці затримали заступника командира однієї із військових частин на Львівщині на системних зловживаннях посадою. Він, зокрема, змушував підлеглих йому військовослужбовців будувати йому маєток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 10:47