Фото: ДБР

На Львівщині заступник командира військової частини змушував підлеглих будувати йому маєток

Правоохоронці затримали заступника командира однієї із військових частин на Львівщині на системних зловживаннях посадою. Він, зокрема, змушував підлеглих йому військовослужбовців будувати йому маєток.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"З середини липня цього року солдати, замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, працювали на приватному об’єкті "командир". До ремонтно-будівельних робіт на своїй двоповерховій віллі він залучив сім військовослужбовців", — йдеться у повідомленні.

Крім того, відомо, що на території військового містечка посадовець налагодив роботу підпільного магазину. У ньому військовослужбовцям продавали продукти, які держава офіційно виділяла для забезпечення військових. А керувала магазином дружина підозрюваного. 

"Наразі відбулись обшуки за місцем проживання фігуранта. Правоохоронці вилучили документацію, та велику суму грошей у різній валюті", — розповіли у ДБР.

обшук

Фото: ДБР

Посадовцю оголосили про підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, напередодні працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру взводу однієї з військових частин на Одещині, який вимагав з бійців плату за можливість взяти відгул. Ціна питання становила чотири тисячі гривень, а у разі відмови він погрожував підлеглим проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою. Також підозру отримав командир однієї із військових частин Миколаївської області, який незаконно нараховував зарплати своїм підлеглим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 16:06