Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Вбивство чоловіка патрульним у Дніпрі: у ДБР прокоментували можливу кримінальну справу проти жінки

У Державному бюро розслідувань розповіли про можливе кримінальне провадження щодо жінки, яка їхала в авто з Джумбері Сілогавою. Його під час сутички застрелив поліцейський у Дніпрі.

Про це в ефірі телемарафону повідомила радниця з комунікацій Державного бюро Тетяна Сапьян. Вона пояснила, що окреме кримінальне провадження щодо неї якщо і буде відкрито, то Національною поліцією.

"У кримінальному провадженні вона, швидше за все, вона буде як свідок і учасник, вона буде допитана в рамках кримінального провадження. Але щодо порушень законодавства і можливого кримінального провадження щодо неї безпосередньо — цим займається Нацполіція України", — розповіла речниця.

Зазначимо, раніше ЗМІ повідомили, що правоохоронні органи готують підозру жінці, яка перебувала за кермом автівки у Дніпрі, коли під час конфлікту з поліцейським був убитий її чоловік. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Вбивство чоловіка поліцейським у Дніпрі: що відомо

Попередньо встановлено, що 29 серпня правоохоронці намагались зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого, за наявними даними, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху. Після зупинки автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння. За інформацією слідства, в автомобілі також були дорослі та діти. Однак пасажири відмовилися входити із салону, через що поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик.

Фото: прес-служба ДБР

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину чоловікові. Від отриманих травм чоловік помер. 

"Наразі причетного до перевищення службових повноважень правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Слідство триває, з’ясовуються всі обставини справи", — йдеться у повідомленні. 

Відкрито провадження за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України). Максимальний термін покарання за цими статтями — до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань повідомило, що вивчає правомірність застосування правоохоронцем табельної зброї. Вказувалося, що після зупинки поліцейськими автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.08.2023 12:59