Скріншот з відео

На Капітолійському пагорбі відбулись протести щодо війни в Ізраїлі: поліція затримала понад 300 осіб

Після протестів через війну Ізраїлю та ХАМАС у Капітолійському комплексі було затримано понад 300 осіб. Масштабна акція там відбулась після аналогічної події в Білому домі. 

Про це повідомив речник поліції Капітолія, пише ABC News. За його словами, більшість з них були заарештовані за проникнення і протести в Капітолії.

Варто відзначити, що перед арештами сотні людей зібралися в комплексі Капітолія США та біля нього, закликаючи припинити конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом. Деякі з демонстрантів, організовані лівою єврейською групою, потім увійшли в офісну будівлю Cannon House через різні точки входу та зібралися в ротонді, сказав речник поліції.

Цікаво, що масштабна демонстрація сталася після схожої події в Білому домі на початку цього тижня, яка також спричинила десятки арештів.

Речник поліції наголосив, що протестувальники, як і решта людей, можуть легально потрапити до Капітолійського комплексу та отримати проблемами лише тоді, коли вони спричинять заворушення. Згідно з джерелами в правоохоронних органах, для допомоги в комплексі були викликані поліцейські департаменти з прилеглих районів, включаючи столичну поліцію Вашингтона та офіцерів Вірджинії.

Деякі законодавці, які мають офіси в офісній будівлі Cannon House, докоряли учасникам протесту.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден звернеться до американців, щоб обговорити війни в Україні та Ізраїлі. Ця промова буде виголошена з Овального кабінету 19 жовтня о 20:00 за східним часом (20 жовтня о 03:00 за київським часом).

Раніше президент Джо Байден прибув до Ізраїлю та висловив підтримку Єрусалиму у протистоянні з ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.10.2023 06:45