Фото: Flash90

Скільки триватиме війна із Сектором Гази: у міноборони Ізраїлю зробили невтішний прогноз

Війна Ізраїля із Сектором Гази буде довгою. Єрусалим у битві з бойовиками ХАМАСу відстоюють цінності єврейського народу.

Таку заяву зробив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант, пише CNN.

"Ціна буде висока, але ми переможемо заради Ізраїлю, єврейського народу і тих цінностей, у які вірять обидві країни", — наголосив він.

Нагадаємо, раніше видання Wall Street Journal повідомило, що представники іранських спецслужб допомогли бойовикам ХАМАСу спланувати атаку на Ізраїль, а також дали дозвіл на її проведення під час зустрічі в Бейруті на початку жовтня. Водночас сам Тегеран заперечив цю інформацію.

Минулого тижня Сполучені Штати Америки отримали конкретні розвідувальні дані, які ставлять під сумнів причетність Ірану до планування нападу на Ізраїль з боку терористичного угруповання ХАМАС. За словами колишніх співробітників служб безпеки та інших регіональних аналітиків США, Тегеран не має радників на місцях у заблокованій Газі й не керує діяльністю угруповання.

Варто відзначити, що Ізраїль відповів відмовою на запит Офісу президента щодо прохання про офіційний візит Володимира Зеленського до цієї країни. Український президент висловив підтримку ізраїльському народу після нападу бойовиків ХАМАСу.

Своєю чергою міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що війна в Україні продовжує бути пріоритетом для країн Заходу навіть на тлі ізраїльсько-палестинського конфлікту. Напад ХАМАСу на Ізраїль не відверне увагу світу від агресії Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.10.2023 20:33