Фото: "Кагарлик City"

На Київщині під час сутичок біля храму УПЦ МП помер чоловік, — ЗМІ

У суботу, 8 квітня, в селі Липовець Кагарлицької громади під час штовханини біля місцевого храму УПЦ МП помер чоловік. Там місцева громада вимагала в священників перейти до Православної церкви України. 

Про це повідомляє "Кагарлик City".

Сільська громада прийняла рішення про перехід храму в підпорядкування ПЦУ. Тож прихожани прийшли до храму із вимогою до священника УПЦ МП передати їм ключі. Той відмовився це робити. Далі почалися сутички між вірянами і прихильниками московської церкви.

Поряд із сутичками перебував місцевий житель, якому раптово стало недобре, і він помер. За уточненими даними померлий мав хворобу серця. Як зазначають в поліції, слідів насильницької смерті на тілі чоловіка не виявлено.

Нагадаємо, 8 квітня на Хмельниччині у Старокостянтинові сотні людей зібралися біля Свято-Різдво-Богородичного храму УПЦ МП. Громада збирає підписи за перехід церкви до Православної церкви України. 

Також 4 квітня в Хмельницькому на позачерговій сесії міськради депутати одноголосно розірвали договори оренди землі з церквами УПЦ МП. Обранці так відреагували на скандал, який відбувся на території Свято-Покровського кафедрального собору, де нещодавно побили військового. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.04.2023 19:59