Фото: ДБР

На Кіровоградщині судитимуть податківицю, яка ховала хабар у дитячому візку

Працівники Державного бюро розслідувань направили до суду обвинувальний акт щодо керівниці відділу податкової служби в Кіровоградській області. Вона вимагала хабарі з підприємців за "ручне" розблокування податкових накладних.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За матеріалами слідства, начальниця відділу контролю за відшкодуванням ПДВ податкової служби в Кіровоградській області організувала схему збагачення на комерсантах.

"Податківиця скористалась існуючою негативною тенденцією масового блокування податкових накладних та віднесення їх до критеріїв ризиковості платника податку. Вона змушували керівників підприємств "купувати" послуги реєстрації податкових накладних у "ручному режимі". "Такса" складала один відсоток від загальної суми", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у червні цього року правоохоронці затримали посадовицю "на гарячому", коли зловмисниця намагалася сховати гроші у дитячому візку.

"Під час обшуків за місцем проживання фігурантки знайдено мільйони гривень у різних валютах. Досудове розслідування завершено беззаперечним визнанням підозрюваної своєї вини у скоєному злочині. Перераховано на потреби ЗСУ 268 тисяч гривень застави обраного запобіжного заходу. Посадовиця обвинувачується у зловживанні впливом. Їйзагрожує до п'яти років позбавлення волі", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили та блокували у Дніпрі роботу потужного шахрайського кол-центру, який організували місцеві кримінальні авторитети. Їхню діяльність прикривав правоохоронець з керівною посадою. Ділки обладнали офіс в одній зі звичайних квартир у середмісті Дніпра, придбали всю необхідну комп’ютерну техніку. Для "операторів" кол-центру створили методичку, в якій детально розписано, як працювати з клієнтами.

Підписуйтеся на нас в Telegram , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.10.2023 16:47