Затримання шахраїв у Дніпрі. Скріншот з відео

Виманювали гроші в українців з Польщі: у Дніпрі кримінальні авторитети організували шахрайський кол-центр (відео)

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції викрили та блокували у Дніпрі роботу потужного шахрайського кол-центру, яку організували місцеві кримінальні авторитети. Їхню діяльність прикривав правоохоронець з керівною посадою.

Про це повідомило ДБР. Ділки обладнали офіс в одній зі звичайних квартир у середмісті Дніпра, придбали всю необхідну комп’ютерну техніку. Для «операторів» кол-центру створили методичку, в якій детально розписано, як працювати з клієнтами.

"Аферисти використовували номери телефонів польських операторів та IP-телефонію. Під час дзвінків вони називали себе представниками польських банків і повідомляли потерпілим, що їхня банківська картка заблокована. Під час розмови працівники кол-центру схиляли жертв до встановлення на телефоні спеціального додатка. Завдяки цьому вірусному програмному забезпеченню зловмисники отримували дистанційний доступ до гаджетів і банківських рахунків потерпілих", — пояснили в ДБР.

Таким чином із польських рахунків українських громадян спритники вкрали щонайменше півмільйона гривень. Наразі правоохоронці встановлюють повне коло ошуканих людей.

"Під час спецоперації проведено 40 обшуків, вилучено близько двох мільйонів гривень готівки в різній валюті, автівки преміумкласу, чорнові записи, телефонну та комп’ютерну техніку, банківські картки та сім-карти мобільних операторів", — йдеться в повідомленні.

Як поінформували в Державному бюро розслідувань, затримано 13 осіб, у тому числі двох місцевих кримінальних авторитетів, яким повідомлено про підозру.

Нагадаємо, що в серпні працівники ДБР повідомили про підозру колишньому начальнику сектору одного з райуправлінь правоохоронного органу на Волині. Він видурив у п’ятьох місцевих мешканців 280 тисяч доларів, позичаючи гроші у знайомих для нібито відкриття власної справи. Йому загрожувало позбавлення волі на термін до 12 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.09.2023 12:11