Фото: ДПСУ

Хотіли втекти на мотоциклі через гори у Румунію: прикордонники спіймали відчайдушних порушників

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону припинили чергові спроби порушення державного кордону. Військові затримали восьмеро осіб.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба. Інцидент трапився на кордоні з Румунією.

"Прикордонний наряд відділення "Богдан" зупинив у горах, неподалік від кордону двох відчайдухів, які мали намір незаконно перетнути кордон мотоциклом", — йдеться у повідомленні ДПСУ.

Чоловіки на мотоциклі намагалися перетнути кордон

Фото: ДПСУ

За інформацією прикордонників, ще одного порушника, жителя Києва, який також збирався у гори, щоб потрапити у Румунію, затримав прикордонний наряд відділення "Велятино". Чоловік самостійно вирішив долати високогір’я, не маючи при цьому ані відповідного спорядження, ані одягу. Ще одні порушники намагалися потрапити в Угорщину на автомобілі.

"Наряд зупинив неподалік від кордону автомобіль марки "Фольксваген", водій якого віз до українсько-угорського кордону чотирьох чоловіків. Троє із пасажирів є жителями міста Кропивницький, четвертий — житель Львівської області. Сам водій є жителем Закарпаття. За грошову винагороду у розмірі чотири тисячі доларів з кожного він збирався переправити своїх "клієнтів" до сусідньої Угорщини", — йдеться у повідомленні.

Про виявлення у діях закарпатця ознак кримінального злочину прикордонники направили повідомлення до Берегівського райвідділу поліції. На інших затриманих було складено протоколи про вчинені ними адмінправопорушення, справи скеровано до суду.

Нагадаємо, за останні десять місяців прикордонники відмовили у виїзді за межі України 43 тисячам громадян. Більшість із тих, хто намагався виїхати за межі нашої країни, — чоловіки. Відомо, що у прикордонників велика кількість відмов через те, що документи осіб не відповідали умовам перетину кордону.

З 1 листопада під час перетину кордону вже не враховуватимуть документи, які є в застосунку "Дія". Відтепер при собі потрібно мати й фізичний документ у вигляді пластикової картки або паперової книжечки. Річ у тому, що працівники ДПСУ все частіше виявляли факти підробки програмного забезпечення додатка "Дія" та фальшиві документи в ньому. Особливо це стосується чоловіків, які хочуть перетнути кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.11.2023 11:51