Андрій Демченко на брифінгу. Джерело: ДПСУ

Прикордонники цього року відмовили у виїзді за кордон понад 40 тисячам українців: кого "розвертали" найчастіше

За останні 10 місяців прикордонники відмовили у виїзді за межі України 43 тисячам громадян. Більшість із тих, хто намагався виїхати за межі нашої країни, — чоловіки.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу в Ukraine Mediacenter — Ukrinform. Він наголосив, що у прикордонників велика кількість відмов на кордоні.

"За 10 місяців у виїзді в перетину кордону відмовили 43 тисячам громадян України, які мали намір виїхати з України", — констатував Демченко.

Речник Держприкордонслужби додав, що відмови робили з різних причин, але насамперед через те, що особи не відповідали умовам перетину кордону.

"Знову ж таки, тут більше йдеться про громадян України чоловіків", — зазначив Андрій Демченко.

Під час брифінгу представники Державної прикордонної служби України обговорили найактуальніші питання, які стосуються перетину кордону під час воєнного стану. Зокрема, вони розповіли про:

  • особливості перетину чоловіками 18–60 років;
  • схеми незаконного переправляння осіб через кордон;
  • відповідальність порушників кордону й організаторів незаконного переправлення осіб, фальшувальників документів, хабарників і хабародавців.

Нагадаємо, що з 1 листопада під час перетину кордону вже не враховуватимуть документи, які є в застосунку "Дія". Відтепер при собі потрібно мати й фізичний документ у вигляді пластикової картки або паперової книжечки. Річ у тому, що працівники ДПСУ все частіше виявляли факти підробки програмного забезпечення додатка "Дія" та фальшиві документи в ньому. Особливо це стосується чоловіків, які хочуть перетнути кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.11.2023 13:42