Фото: соцмережі

Дозвіл на виїзд дитини за кордон в "Дії": Федоров повідомив про рішення Кабміну

Кабінет міністрів підтримав оформлення тимчасового дозволу на виїзд дитини за кордон у "Дії". Послуга буде повністю безоплатною.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, щоб скористатися послугою, необхідно, аби в обох батьків була "Дія".

"Один відсилає заяву про дозвіл, а другий надає згоду в застосунку "Дія". Підписом. Потім дані автоматично вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану, а прикордонники зможуть усе перевірити онлайн", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, послуга в "Дії" буде повністю безоплатною, водночас класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишиться доступним для батьків.  

Нагадаємо, що раніше громадяни України під час перетину кордону могли пред'являти документи в "Дії". Відтепер при собі потрібно мати й фізичний документ у вигляді пластикової картки або паперової книжечки. Річ у тім, що прикордонники все частіше виявляли факти підробки програмного забезпечення додатка "Дія" та фальшиві документи в ньому. Особливо це стосується чоловіків, які хочуть перетнути кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.11.2023 18:47