Фото: lowcostavia.com.ua

На кордоні більше не прийматимуть документи у "Дії": що потрібно знати

Раніше громадяни України при перетині кордону могли пред'являти документи в "Дії". Відтепер при собі потрібно мати і фізичний документ у вигляді пластикової картки або паперової книжечки.

Про це розповів начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук, пише today.ua.

За його словами, співробітники ДПСУ все частіше виявляли факти підробки програмного забезпечення додатка "Дія" та фальшиві документи в ньому. Особливо це стосується чоловіків, які хочуть перетнути кордон.

Наприклад, один із таких осіб при спробі перетнути кордон стверджував, що є багатодітним батьком, надавши три свідоцтва про народження дітей у додатку "Дія". Проте під час перевірки з'ясувалося, що чоловік намагався обдурити співробітників ДПСУ, демонструючи фальшиві документи у підробленому додатку.

Матвійчук наголосив, що саме через таких порушників і було ухвалено рішення повернути перевірки паперових документів. Проте прикордонники залишили послаблення на низку документів в електронному вигляді, які, як і раніше, можна показувати на кордоні.

Які е-документи можна використовувати при перетині кордону

  • Електронні документи, що підтверджують інвалідність громадян, які перетинають кордон.
  • Е-документ, який підтверджує статус пенсіонера, у тому числі електронне пенсійне посвідчення під час перетину кордону.

Варто додати, що паспорт у додатку "Дія" призначений виключно для ідентифікації особи, тому при собі потрібно мати і фізичний документ у вигляді пластикової картки або паперової книжечки, якщо ви збираєтеся виїжджати за територію України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народні депутати пропонують дозволити перетинати кордон усім чоловікам. Але є одна умова: потрібно відкрити рахунок у банку та щомісяця під час перебування за межами України перераховувати на нього кошти. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.11.2023 16:31