Фото: Одеська ОВА

На Одещині мобілізований чоловік з епілепсією помер у військовій частині: з'явилася реакція ОВА

В Одеській обласній військовій адміністрації відреагували на смерть 29-річного чоловіка, у якого не витримало серце після мобілізації. Борис Глущак помер у перший день перебування на службі.

Свою позицію у Telegram оприлюднив очільник Одеської області Олег Кіпер.

"Смерть мобілізованого на військову службу юнака з вадами здоров’я у будь-якої свідомої людини викликає шок. У мене так само як і у суспільства, багато запитань "чому?" до тих службових осіб, які прийняли це фатальне рішення", — написав він.

Водночас, за словами Олега Кіпера, він повинен дочекатися офіційних результатів слідства, а також правової оцінки дій службових осіб Березівського Територіального центру комплектування. Зараз цим займається Спеціалізована військова прокуратура Одеської області у рамках кримінального провадження.

"Я переконаний, що усі винні мають бути покарані. Публічно. Співчуваю рідним і близьким Бориса. На жаль, цю непоправну втрату не компенсує навіть покарання винних", — додав Олег Кіпер.

Додамо, смертельний інцидент трапився в одній із військових частин, куди мобілізували чоловіка, який має інвалідність з дитинства. У перший же день від сильного хвилювання у нього трапився напад епілепсії, врятувати чоловіка не вдалось.

Нагадаємо, на Одещині стався черговий скандал з нібито незаконним збагаченням місцевого військкома. Єгора Смирнова із міста Южне підозрюють у тому, що він під час війни став доларовим мільйонером.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 16:44