Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

На Олімпіаді-2024 перенесли чоловічі змагання з триатлону: що сталося

Чоловічі олімпійські змагання з тріатлону були перенесені з 30 на 31 липня. Причиною є сильне забруднення річки Сена на деяких ділянках запливу.

Про це повідомляє Tribuna.com, посилаючись на Міжнародний союз тріатлону.

"На жаль, неконтрольовані метеорологічні явища, такі як дощ, що пройшов над Парижем 26 і 27 липня, можуть змінити якість води й змусити нас перенести захід з медичних міркувань. Попри покращення якості води в останні години, показники на деяких ділянках запливу все ще перевищують допустимі норми", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що змагання мають відбутись у середу, 31 липня, о 10.45 за місцевим часом, тобто через 2 години 45 хвилин після початку жіночих перегонів. Водночас якщо до ранку середи рівень забруднення води в Сені залишатиметься на недопустимому рівні, то змагання перенесуть на резервний день — п'ятницю, 2 серпня.

Раніше, а саме 29 липня, український плавець Михайло Романчук не вийшов до фіналу Олімпіади-2024 у Парижі. Спортсмен виступив у кваліфікаційних запливах серед чоловіків на дистанції 800 метрів вільним стилем, але не зміг кваліфікуватись до фіналу зайнявши 17-те місце у загальному заліку з результатом сім хвилин та 49 секунд.

Нагадаємо, нещодавно міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що французька влада заборонила деяким російським журналістам висвітлювати Олімпійські ігри в Парижі. Це зробили "з обережності", а також побоюючись потенційних "шпигунів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.07.2024 09:21