Фото ілюстративне. Джерело: МОК

Франція відмовила деяким російським журналістам в акредитації на Олімпіаду-2024

Французька влада заборонила деяким російським журналістам висвітлювати Олімпійські ігри в Парижі. Це зробили "з обережності", а також побоюючись потенційних "шпигунів".

Про це повідомило видання Le Journal du Dimanche з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена.

"Ми відмовили великій кількості "журналістів", які стверджували, що хочуть висвітлювати Ігри. З іншого боку, ми допустили присутність росіян, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті. Ми виходимо з принципу обережності", — сказав він.

Загалом, за словами Дарманена, за 960 тисяч перевірених спецслужбами досьє в допуску до роботи на Олімпіаду й у можливості відвідування пов'язаних із Іграми подій відмову отримали 4 340 людей.

Йдеться як про волонтерів та працівників стадіонів, так і про членів спортивних делегацій. У відповідь на запитання про те, чи вдалося виявити серед них "шпигунів", міністр внутрішніх справ Франції заявив, що їх виявилося менш як сотня.

"Росія, Білорусь, а також інші країни, список яких я не розкриватиму", — сказав він.

Дарманен засумнівався, що потенційні "шпигуни" могли організувати якийсь теракт під час Ігор, але висловив побоювання у зв'язку з можливістю отримання доступу до місцевих мереж для проведення кібератак.

Як відомо, 26 липня в Парижі стартують літні Олімпійські ігри, які триватимуть до 11 серпня.

Нагадаємо, спортивний директор Міжнародного олімпійського комітету Кіт Макконнелл повідомив, що станом на 20 липня на Олімпійські ігри у Парижі вже продано понад 8,8 мільйона квитків. Це найбільша кількість для спортивного заходу у Франції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 21.07.2024 09:52