Фото: Армія Inform

На передовій хірурги врятували бійця ЗСУ з пораненням в серце

Військові хірурги врятували життя захиснику з вогнепальним уламковим пораненням. Пацієнт в один з прифронтових шпиталів  потрапив у важкому стані із множинними уламковими пораненнями черевної порожнини й серця.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Операцію виконали хірург Дмитро Бешлей та хірургічна команда у складі Андрія Собка, Сергія Заячківського і Романа Собка

"Операцію, що була втілена днями в одному з прифронтових шпиталів, у народі називають "дістали з того світу". 8 квітня медики евакуювали військовослужбовця з вогнепальним уламковим пораненням лівої плевральної порожнини та порожнини перикарда, а також лівих камер серця", — йдеться у повідомленні.

Лікарі прийняли рішення про негайне оперативне втручання.

"Ними було успішно виконано: ліквідацію парціальної тампонади серця, ушивання пошкодження бокової поверхні лівого шлуночка між І діагональною гілкою та І гілкою тупого краю огинаючої артерії, зупинку кровотечі. Ліквідацію масивного згорнутого лівобічного гемотораксу, дренування порожнини перикарда та лівої плевральної порожнини.

Станом на сьогодні найстрашніше для пацієнта, на щастя, позаду. Стан воїна стабільний. Його транспортовано для подальшого лікування та одужання. Маємо надію у найближчому майбутньому показати нашого врятованого воїна і розповісти його історію", — зазначила заступник міністра оборони України.

порятунок бійця

Фото: Ганна Маляр

Нагадаємо, у Бахмуті окупанти перейшли до так званої "сирійської" тактики "випаленої землі", знищуючи будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії. Ситуація залишається складною, але контрольованою. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 10.04.2023 11:48