Фото: ua.depositphotos.com

На Півдні зменшилась кількість російських авіанальотів: військові назвали ймовірну причину

Протягом останніх двох днів на Півдні України зменшилась кількість авіанальотів російських загарбників, водночас побільшало обстрілів з артилерії й танків. 

Як пояснив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону, це може бути або просто статистика, або вплив погодних умов. Також він припустив, що льотчики РФ могли "захворіти".

"Скажімо так, наші хлопці зараз закопуються, і, можливо, ворог просто не хоче витрачати боєприпаси", — зазначив Штупун.

За словами Штупуна, напередодні було зафіксовано лише 10 авіаударів.

"На лінії бойового зіткнення — таке собі затишшя відносне", — додав речник ЗСУ.

Військовий додав, що загарбники протягом доби безрезультатно намагались наступати в районі Мар’їнки. Там вони здійснили 14 невдалих спроб витіснити Збройні сили України із займаних позицій.

Водночас, наголосив він, українські військові закріплюються на деокупованих територіях, а в районі Малої Токмачки й Дубового ворог, намагаючись йти вперед, зазнав значних втрат.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що інтенсивність бойових дій на Куп’янському та Лиманському напрямках знизилася у порівнянні з обстановкою, яка була кілька тижнів тому. Однак, за її словами, ворожі обстріли на вказаній ділянці фронту тривають, й російські загарбники не полишають своїх наступальних планів. Зокрема, у четвер безрезультатні наступальні дії російські війська вели в районах, що північно-східніше від Берестового Харківської області, Білогорівки Луганської області та Богданівки Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 15.09.2023 03:26