На сході України зможуть знову повернутися до сільського господарства

07 СЕРПНЯ 2019 10:18

Жителі понад 52 населених пунктів на сході України отримають курчат і корм для тварин. Таким чином Продовольча і сільськогосподарська організація (ФАО) допоможе людям, що втратили доходу в результаті конфлікту, повідомляє UN.

Через п'ятирічну війну на сході України, сільське населення Донецької і Луганської областей, втративши свого основного джерела доходу, змушене купувати їжу в борг, вони не можуть звернутися за медичної допомоги, а деякі навіть вдаються до жебракування.

В рамках діяльності ООН з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях, ФАО виділила мільйон доларів на підтримку сільськогосподарського сектора східної України.

В цілому 930 господарств отримають по 30 курчат, яких можна вирощувати для виробництва м'яса чи яєць. Кожна сім'я також отримає по 10 кг корму для тварин і докладний посібник з їх змістом.

За 4 роки ФАО надала підтримку приблизно 47 тис. господарств, розташованих в зоні ведення бойових дій. Місцеві жителі отримали молодняк птиці, кролів, корм для тварин, насіння овочевих культур, системи поливу і багато іншого.

Суспільство, 07.08.2019 10:18