Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

На скільки просунулися окупанти на фронті від початку року: оцінка ISW

Від початку 2024 року російські загарбники змогли захопити понад 700 квадратних кілометрів української території.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зауважили фахівці Інституту, міністр оборони країни-агресорки Андрій Бєлоусов 31 травня заявив, що російські війська захопили 880 квадратних кілометрів у 2024 році.

Натомість аналітики зауважили, що виявили докази, які підтверджують, що рашисти змогли захопити лише близько 752 квадратних кілометрів цього року. Крім того, раніше ISW оцінювало, що російські війська захопили близько 516 квадратних кілометрів у період з 1 січня 2024 року по 29 квітня 2024 року.

"Попри те, що на початку травня 2024 року російські війська досягли значних тактичних успіхів у північній частині Харківської області, міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов сильно переоцінив російські наступи в Україні з початку 2024 року", — наголосили аналітики.

Зауважимо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що російський диктатор Володимир Путін готує населення своєї країни до тривалої війни. Йдеться про повномасштабну соціальну та економічну мобілізацію населення Росії.

Нагадаємо, за даними ISW, війська країни-агресорки перекидають свої резерви на Харківський напрямок та намагаються створити "буферну зону". Такі дії рашистів свідчать про підготовку до другого наступу на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2024 07:32