Фото: ВВС

На Тернопільщині правоохоронець збирав персональні дані тероборонівців, які потрапили до росіян

Працівник правоохоронного органу з Тернопільської області незаконно збирав персональні дані добровольців Сил територіальної оборони ЗСУ. Згодом ці дані були оприлюднені на одному з російських пропагандистських ресурсів. Державне бюро розслідувань повідомило правоохоронцю про підозру. 

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Під час розслідування витоку інформації з’ясувалося, що чоловік незаконно збирав інформацію із доступних йому баз даних. Фігурант систематизував та зберігав імена тероборонівців, дати їх народження, місце реєстрації та проживання, наявність рухомого та нерухомого майна, вогнепальної зброї та спецзасобів, контактні номери телефонів родичів.

Окрім цього, він пересилав тримані дані іншому працівнику правоохоронного органу незахищеними каналами зв’язку. Таким чином конфіденційна інформація могла опинитися у ворога. Наразі слідство встановлює, навіщо він збирав дані в такому об’ємі та яким чином персональні дані тероборонівців потрапили до російських пропагандистів.

"Правоохоронцю повідомлено про підозру в незаконному збиранні, зберіганні, використанні та поширенні конфіденційної інформації. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років", — зауважили в ДБР.

Нагадаємо, нещодавно повідомили про підозру правоохоронцю одного з районних управлінь Києва, який спільно зі знайомим торгував персональними даними громадян України. Киянин вигадав схему заробітку, користуючись доступом свого знайомого правоохоронця до персональних даних громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 12:10