Фото: ДПСУ

На в'їзді до Києва затримали росіянина з компрометуючими матеріалами й листуваннями (фото)

На в’їзді до Києва правоохоронці зупинили для перевірки чоловіка. Він виявився громадянином Росії та мав компрометуючі матеріали проросійського спрямування.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ".

Прикордонники зазначили, що в мобільному телефоні росіянина 1967 року народження правоохоронці виявили номери російських операторів, підписки на новини країни-терористки та листування проросійського спрямування.

"При собі росіянин мав посвідку на постійне проживання та повідомив, що проживає в Україні з 2000 року. Для подальшої перевірки особу передали співробітникам СБУ", — додали в ОКПП "Київ".

Нагадаємо, 22 червня на в'їзді до Києва працівники ДПСУ зупинили паломницю Києво-Печерської лаври. Із собою жінка мала чималу суму готівки. За словами військових, серед іноземних купюр були російські рублі. Паломниця повідомила, що це нібито пожертви громадян. 

Додамо, Служба безпеки України повідомила про підозру штатному водієві Києво-Печерської лаври, який заперечував існування України. Чоловік виправдовував російську збройну агресію та захоплення українських територій.

Раніше силовики затримали одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі. Він поширював наративи Кремля та організовував замовні "акції протесту". Зловмисником виявився заступник керівника проросійської організації "Единое отечество" та учасник релігійно-політичної організації РПЦ "Союз православних братств України".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 16:38