Фото: СБУ

Заперечував існування України: ще один працівник Києво-Печерської лаври отримав підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру штатному водієві Києво-Печерської лаври, який заперечував існування України. Чоловік виправдовував російську збройну агресію та захоплення українських територій.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

За даними правоохоронців, у квітні поточного року фігурант у коментарі одному з вітчизняних телеканалів назвав тимчасово захоплений Крим "російським", а кордони нашої держави "не зареєстрованими". Крім того, він сказав журналістці, що "Путін не розпочинав війну" проти України, а загибель цивільного населення від російських повітряних ударів назвав "закономірним".

За даними слідства, 56-річний прихильник рашизму ще на початку повномасштабного вторгнення підтримував російських окупантів і заперечував їхні воєнні злочини.

СБУ повідомила про підозру працівнику Києво-Печерської лаври

Фото: СБУ

"Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконної діяльності фігуранта проти державної безпеки України. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 травня Служба безпеки України затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі. Фігурант підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, в яких безпідставно звинувачував Україну у розв’язанні війни

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.05.2023 12:58