Фото: NASA/Josh Valcarcel

NASA шукає добровольців, які погодяться рік жити в симуляції Марса

Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA) шукає чотирьох кандидатів для участі у майбутній річній місії на поверхню Марса, яка покликана допомогти агентству детальніше дослідити Червону планету.

Про це повідомляє прес-служба космічного урядового агентства США.

Другу із трьох запланованих наземних місій під назвою CHAPEA (Crew Health Analogue and Performance Exploration) планується розпочати навесні 2025 року. У кожній місії бере участь команда добровольців з чотирьох осіб, яка живе і працює всередині надрукованого на 3D-принтері довкілля площею 1700 квадратних футів зі штаб-квартирою в Космічному центрі НАСА імені Джонсона в Х'юстоні. 

Середовище проживання, яке отримало назву Mars Dune Alpha, імітує проблеми місії на Марсі, включно з обмеженістю ресурсів, відмовою обладнання, затримкою зв'язку та іншими факторами стресу навколишнього середовища. 

"До обов'язків екіпажу входить моделювання виходу у відкритий космос, роботизовані операції, обслуговування довкілля, навчання та вирощування сільськогосподарських культур", йдеться у повідомленні.

NASA наголошує на тому, що шукає здорових, мотивованих громадян або постійних жителів США, які не мають шкідливих звичок, віком від 30 до 55 років, та які володіють англійською мовою для ефективного спілкування між членами екіпажу та управління польотами. 

"Кандидати повинні мати сильне бажання унікальних та корисних пригод, а також зацікавленість в участі у роботі NASA щодо підготовки першої місії людини на Марс",  резюмують дослідники космосу і додають, що крайній термін подання заявок 2 квітня.

Нагадаємо, у квітні минулого року NASA показало середовище проживання на Марсі. Добровольці, які заселяються до будівлі, симулюють життя на Червоній планеті. Науковці вважають, що це допоможе підготуватися до освоєння справжнього Марса людиною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 25.02.2024 04:30