Фото: ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Наслідки удару по російському арсеналу "Тихорецьк" із боєприпасами КНДР: перші супутникові знімки

У мережі з'явився перший супутниковий знімок із наслідками нічних ударів Збройних сил України по складу боєприпасів та військовому аеродрому в Тихорецькому районі Краснодарського краю Росії.

Фото опублікував проект "Схеми".

"На знімках з супутника Sentinel-2 за 21 вересня, що доступні на платформі EO Browser, і які є у розпорядженні "Схем" (Радіо Свобода), видні наслідки нічної атаки на російський склад боєприпасів — там триває пожежа. Цей військовий обʼєкт розташований на північ від селища Кам'яний Тихорецького району, що у Краснодарському краї Росії", — йдеться у повідомленні.

Крім того, на супутникових знімках видно, що пожежа триває і біля військового аеродрому міста Тихорецьк, який розташований неподалік від складу боєприпасів.

склад боєприпасів у Краснодарському краї

Фото: "Схеми"

Журналісти зауважили, що на відкритих картах ці склади позначені як військова частина №57229-41. Арсенали належать до центру матеріально-технічного забезпечення Південного військового округу РФ.

До того ж, за даними дослідження вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), відповідний склад ще називають 719-ю базою артилерійських боєприпасів. 

"У лютому 2024 року, в CSIS повідомили, що за останній рік на цій базі спостерігається підвищена активність й помітне її збільшення. Згідно з доповіддю аналітиків CSIS, у жовтні 2023 року Білий дім підтвердив, що саме ця російська база — основна у РФ для зберігання північнокорейських боєприпасів", — додали "Схеми".

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ заявив, що вночі 21 вересня Сили оборони уразили два військових арсенали Збройних сил РФ у Краснодарському краї. Зокрема, українські воїни завдали вогневого ураження по арсеналу "Тихорецьк". Цей об’єкт входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним з ключових в логістичній системі російських військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2024 17:40