"Наступальна війна": Данілов зробив прогноз на 2023 рік

06 СІЧНЯ 2023 19:08

Завдяки допомозі західних партнерів війна в Україні перейшла зі стадії партизанської до наступальної. На черзі етап справедливості та відплати агресора. Для цього буде використано продукцію вітчизняної ракетної та безпілотної програми.   

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, пише TrueUA.

Секретар РНБОУ згадав хронологію передачі військової допомоги Україні – від протитанкових комплексів NLAW, Javelin на початку 2022 року до сучасних бронемашин Bradley, Marder та Bastion.

"БМП Bradley, Marder, бронетранспортери Bastion, бронемашини AMX-10 RC. І багато чого іншого – менш публічного й зовсім не публічного. Четвертий етап. Війна справедливості та відплати. P.S. Ракетна і дронова програма України", – написав Данілов.

Окремо потрібно згадати артилерійські системи HIMARS, MLRS, гаубиці M777, PzH2000, CAESAR, AHS Krab, високоточні снаряди GMLRS, Excalibur та комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM. Ці поставки допомогли перевести війну в оборонно-контрнаступальні дії.

У 2023 році Україна отримає комплекси протиракетної оборони Patriot, перші поставки сучасних західних танків та бронетранспортерів, а не радянських зразків, як це було раніше.

Відомо, що у США 6 січня представлять новий пакет військової допомоги на суму $2,85 млрд. До нього ввійдуть 50 бойових машин Bradley, значна кількість автомобілів HUMVEE, керовані ракети RIM-7 Sea Sparrow та інші боєприпаси.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала військову допомогу на понад $20 млрд. В оборонному бюджеті США на 2023 рік закладено $6 млрд на стримування Росії в Європі, зокрема, додаткові $800 млн на допомогу Україні.

Війна, 06.01.2023 19:08