Фото: СБУ

Наводила російські "Гради" і "шахеди" на Херсон: затримано ще одну агентку Росії

Служба безпеки затримала агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари Росії по звільненому Херсону. Зрадницею є місцева жителька, яку загарбники дистанційно завербували після деокупації міста.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що протягом останнього місяця вона передавала агресору геолокації Сил оборони. Жінка відстежувала місця базування та переміщення українських захисників, намагалася визначати їхню орієнтовну кількість і наявність військової техніки.

"За її координатами російські окупанти здійснювали регулярні удари по місту, застосовуючи реактивні системи залпового вогню "Град" і дрони-камікадзе "Шахед". Усю зібрану розвідінформацію вона передавала агресору через месенджер у вигляді скріншотів карт з позначками об’єктів", — розповіли правоохоронці.

Зазначається, що під час обшуку в агентки вилучено засоби зв’язку із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

"Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення", — додали у СБУ.

Нагадаємо, правоохоронці викрили на Донеччині ще одну ворожу агентку. Вчителька одного з ліцеїв у Краматорську працювала на головне управління Генштабу збройних сил Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.08.2023 11:42