Фото: СБУ

"Зливала" рашистам розміщення ЗСУ під Бахмутом: вчительці з Краматорська загрожує довічне

Правоохоронці викрили на Донеччині ще одну ворожу агентку. Вчителька одного з ліцеїв у Краматорську працювала на головне управління Генштабу збройних сил Росії.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

"За вказівкою російської воєнної розвідки вона збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які беруть участь у контрнаступі під Бахмутом", — йдеться у повідомленні.

У СБУ кажуть, що ворога особливо цікавила інформація про маршрути руху важкої бронетехніки та артилерійського озброєння українських захисників.

"Отримані відомості зрадниця дистанційно передавала до російського ГРУ через "зв’язкового" з тимчасово окупованої частини Луганської області", — розповіли правоохоронці.

Цікаво, що "звʼязковим" виявився близький знайомий фігурантки, який наразі перебуває у лавах підконтрольного агресору "мнс ЛНР". Відомо, що розвідувальну інформацію, яку росіяни намагались отримати від зрадниці, вони планували використати для планування бойових операцій, спрямованих на сповільнення контрнаступу ЗСУ в регіоні.

Дані жінка передавала ворогу через один із месенджерів, а "звʼязкового" записала в телефоні жіночим імʼям для конспірації. Фігурантці вже повідомили про підозру. Жінку взяли під варту, їй загрожує довічне увʼязнення.

Нагадаємо, правоохоронці затримали російського агента, який допомагав ворогу готувати обстріли київських ТЕЦ під час опалювального сезону. Зловмисником виявився директор департаменту однієї зі столичних страхових компаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 11:03