Фото: СБУ

Посадовець страхової компанії Києва зливав росіянам інформацію для обстрілів ТЕЦ

Правоохоронці затримали російського агента, який допомагав ворогу готувати обстріли київських ТЕЦ під час опалювального сезону. Зловмисником виявився директор департаменту однієї із столичних страхових компаній.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України. Кажуть, що окупанти завербували українця після повномасштабного вторгнення. 

"Прикриваючись веденням страхового бізнесу, посадовець ініціював особисті зустрічі з керівниками київських енергогенеруючих підприємств під приводом укладення договорів страхування. Насправді він використовував цю «тему» як привід, щоб дізнатися від співрозмовників максимум інформації про факти та наслідки російських «прильотів» по українських об’єктах критичної інфраструктури", — йдеться у повідомленні.

В СБУ кажуть, що зловмисника цікавили відомості про масштаби пошкоджень і актуальний технічний стан атакованих агресором електростанцій у Києві. Усі отримані розвіддані він справно передавав через месенджер росіянам.

"Розвідувальна інформація була потрібна для підготовки і коригування повторних повітряних ударів по енергопідприємствах столиці на період опалювального сезону. Співробітники СБУ затримали російського агента за місцем його проживання в одному із селищ Київської області", — зазначили правоохоронці.

Слідчі вже оголосили зраднику про підозру, наразі він перебуває під вартою. Якщо вину українця доведуть, йому можуть присудити довічне увʼязнення.

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки України затримала депутата на Тернопільщині, який "допомагав" співробітникам військкомату уникнути ротації на передову. За свої послуги зловмисник вимагав шість тисяч доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 15:42