Фото: СБУ

Допомагав працівникам військкомату уникнути ротації на передову: СБУ "на гарячому" затримала депутата

Служба безпеки України затримала депутата на Тернопільщині, який "допомагав" співробітникам військкомату уникнути ротації на передову. За свої послуги зловмисник вимагав шість тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, працівник військкомату  пропонував іншим мобілізованим своє "сприяння" в уникненні планових ротацій до зони бойових дій на південному та східному фронтах України. Задокументовано, що саме з такою "пропозицією" він звернувся до службовця місцевого ТЦК, якого мали відправити на передову.

"За шість тисяч доларів депутат обіцяв військовому, що "розв'яже питання" з його керівництвом про "відтермінування" службового відрядження на фронт. До незаконної діяльності посадовець залучив знайомого підприємця як посередника для передачі хабаря", — йдеться у повідомленні.

У відомстві повідомили, що маскування злочину не допомогло його організатору — правоохоронці затримали депутата та його спільника "на гарячому" під час передачі їм всієї суми неправомірної вигоди у Тернополі.

"На підставі зібраних доказів обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Наразі їм обрано запобіжний захід — тримання під вартою", — заявили в СБУ.

За даними правоохоронців, наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Передусім перевіряється причетність керівництва місцевого військкомату до корупційної схеми. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, командира відділення військкомату у Вінницькій області правоохоронці викрили в одержанні хабаря. Наразі фігуранту обрано запобіжний захід.

Раніше повідомлялось, що 22 серпня правоохоронці Державного бюро розслідувань проводили обшуки у низці військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей. Наразі встановлено 388 осіб, відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 12:44