Фото: Спеціальна прокуратура у сфері оборони Південного регіону

На Вінниччині командир відділення військкомату погорів на хабарі

Командира відділення військкомату у Вінницькій області правоохоронці викрили в одержанні хабаря. Наразі фігуранту обрано запобіжний захід.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора. 

За даними слідства, головний сержант за неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів США передав військовозобов'язаним 70 офіційних, але не заповнених, бланків повісток з наявними на них підписом військового комісара та гербовою печаткою. 

"Він роз'яснив їм порядок заповнення цих документів та незаконного використання на території Вінницької області, у тому числі на блокпостах. При цьому посадовець підтвердив можливість таким чином ухилитись від проходження військової служби за мобілізацією", — йдеться у повідомленні.

затримання військкома

Фото: Спеціальна прокуратура у сфері оборони Південного регіону

Правоохоронці пояснили, що протиправні дії сержанта, у разі використання незаповнених бланків повісток, надали б можливість близько 70 військовозобов'язаним підтвердити нібито отримання викликів до ТЦК та СП і ухилитися від проходження військової служби за мобілізацією.

"За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру відділення одного з відділів Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)", — повідомили правоохоронці.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

затримання військкома на хабарі

Фото: Спеціальна прокуратура у сфері оборони Південного регіону

Нагадаємо, 22 серпня правоохоронці Державного бюро розслідувань проводять обшуки у низці військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей. Наразі встановлено 388 осіб, відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 16:24