Фото: НАЗК

НАЗК відмовилось вести реєстр "міжнародних спонсорів війни": подробиці

Національне агентство з питань запобігання корупції більше не вестиме свій реєстр "міжнародних спонсорів війни". Він викликав обурення деяких партнерів України.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Відомство передає Міжвідомчій робочій групі з питань реалізації державної санкційної політики інформацію, яка міститься у розділі "Міжнародні спонсори війни" порталу "Війна і санкції". Також Агентство підготує для передачі документальні матеріали, які стали підставою для внесення вказаних відомостей. 

Крім того, створено переадресацію користувачів зі сторінки "Міжнародні спонсори війни" на "Державний реєстр санкцій" для перевіреного та єдиного інформування про офіційний перелік субʼєктів, щодо яких застосовано санкції в Україні.

"НАЗК проінформувало Кабінет Міністрів України про те, що, крім розділу "Міжнародні спонсори війни", складовими частинами порталу "Війна і санкції" є такі розділи: "Компоненти у зброї", "Інструменти війни", "Кандидати на санкції", "Війна і мистецтво", "Війна і спорт", "Іноземці в російських компаніях", а також списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції, зокрема, країнами-партнерами", — йдеться у повідомленні Агентства.

У НАЗК зазначили, що ведення зазначених реєстрів також потребує унормування та визначення державних органів, відповідальних за їх функціонування. Тому до розв'язання цього питання доступ до цих розділів буде тимчасово закритий. 

"Національне агентство вживатиме заходів з передачі інформації, яка міститься в інших складових частинах порталу "Війна і санкції" для забезпечення ефективної санкційної політики", — повідомили у відомстві.

В Агентстві додали, що такі рішення ухвалені НАЗК з урахуванням витягу з протоколу засідання Кабінету міністрів України 15 березня 2024 року №30.

Раніше повідомлялось, що Україна відмовилася вилучити Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни, закликаючи найбільший західний банк в Росії розірвати свої зв'язки з Москвою.

Нагадаємо, на початку січня Національне агентство з питань запобігання корупції внесло виробника і постачальника морепродуктів Viciunai Group, більш відомого під брендом Vici, до переліку міжнародних спонсорів війни. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, представники Viciunai Group обіцяли, що компанія вийде з російського ринку. Натомість Vici не зупинила свої потужності у Російській Федерації та залишається одним із найулюбленіших брендів російських споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.03.2024 20:59