Фото: росЗМІ

Не для ударів по Україні: військовий розповів, для чого РФ виводить носії "Калібрів" у Середземне море

Російська Федерація продовжує виводити носії "Калібрів" у Середземне море. Такі кроки окупантів можуть бути пов'язані з продовженням геноциду сирійців.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив спікер Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Як зазначає спікер, окупанти мають у Середземному морі постійне оперативне угруповання ВМФ РФ. Загарбники базуються там у Тартусі (Сирія).

"Нагадую, там уже багато років триває конфлікт, де безпосередню участь і, можливо, організацію бере саме РФ. Де вони так само знищують народ іншої країни. В принципі, те, чим вони зазвичай займаються", — йдеться у заяві Плетенчука.

Спікер також зазначив, що Кремль має геополітичні інтереси в Африці. І флот російської армії періодично заходить й до інших портів, де їх досі приймають.

"Сказати, що є якась конкретна мета. Найімовірніше вони можуть їх (носії "Калібрів", — ред.) застосувати в якийсь момент для продовження геноциду сирійського народу", — резюмував Дмитро Плетенчук.

Нагадаємо, станом на ранок неділі, 14 липня, російська армія не виводила носії крилатих ракет "Калібр" в акваторії Чорного та Азовського морів. Загроза існує з району Середземного моря, звідки окупанти можуть завдати ударів 24 ракетами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2024 12:56