Фото: Facebook комбат "Купол"

"Не шукайте зради": Екс-комбат 46-ї бригади "Купол" прокоментував інтерв'ю WP

Колишній командир батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолій Козел "Купол" прокоментував своє скандальне інтерв'ю The Washington Post. Військовий звинуватив журналістів в "перекручуванні його слів".

Про це Анатолій Козел написав на своїй сторінці у Facebook.

В інтерв'ю The Washington Post "Купол" озвучив статистику втрат у війні української армії. В десантно-штурмових військах її назвали завищеною. Комбата понизили, перевівши на посаду заступника командира батальйону навчального центру.

Анатолій Козел зазначив, що в матеріал не внесли його важливу тезу про те, що бригади ДШВ не виводилися на відновлення, хоча вони цього давно потребують.

"Не така страшна відверта брехня, як напівправда. Особливо грамотно скомпонована. От ніби і твої слова, думки. Але зліплені так до купи, що від контексту трішки не по собі. Щось схоже трапилося і зі мною. Знаєте, я не актор, не літератор. Я — офіцер. Моя справа боронити рідну землю. Втім, інколи доводиться давати інтерв'ю, щось коментувати, пояснювати. Бо я як ніхто інший розумію, що крім бойового, є ще інформаційний фронт і він не менш важливий під час війни. І тим більше прикро, що, здавалося б,журналісти, з якими, як я думав, ми робимо одну справу, інтерпретують мої думки по-своєму", пише "Купол".

Офіцер пояснив, що хотів змінити військо на краще і вирішити проблеми.

"Не шукайте ворогів серед своїх розколоті ми слабкі. У єдності наша сила і наша перемога... Не шукайте зради там, де її немає. Не маніпулюйте на моїх емоціях і вирваних із контексту висловлюваннях. Бо якщо ми, українці, ворогуватимемо між собою, то станемо слабшими й вразливішими перед рашистами. Хіба ми цього хочемо?" додав Анатолій.

Нагадаємо, американське видання The Washington Post опублікувало матеріал про втрати досвідчених військових ЗСУ у війні Росії проти України. У матеріалі йдеться, що це може вплинути на плани України провести контрнаступ. Там журналісти поспілкувались з комбатом Анатолієм "Куполом", який і заявив про великі втрати серед досвідчених воїнів. У публікації також йшлося про те, що через втрати низка чиновників скептично ставляться до сценарію вдалого контрнаступу ЗСУ. За даними журналістів, втрати української сторони у війні вже сягнули 120 тисяч солдатів.

Відомо, що російські окупанти значно зменшили кількість атак на фронті. Однією з причин є великі втрати ворога, як у техніці, так і у живій силі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 22.03.2023 22:40