Фото: АрміяInform

Рашисти зменшили кількість атак на фронті: військовий назвав причину

Російські окупанти значно зменшили кількість атак на фронті. Однією з причин є великі втрати ворога, як у техніці, так і у живій силі.

Про це повідомив начальник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

"Насправді ворог виснажився. Якщо порівнювати минулий тиждень, то росіяни значно зменшили кількість штурмових дій і кількість обстрілів. Якщо раніше це були сотні штурмових дій і близько шестисот обстрілів, то на сьогодні це близько 30 штурмових дій і 250 обстрілів — у день, вночі — 100-120 обстрілів і від 2 до 10 штурмових дій", — зазначив військовий.

Зокрема, на зменшення кількості атак повпливали значні втрати окупантів на фронті.

"З чим це пов'язано? Тиждень тому, коли ворог пішов у атаку і поповнив лави 136 бригадою, яка була сформована під час Чеченської війни, він пішов в атаку. Однак маючи перевагу, що наші позиції влаштовані так, що ми бачимо техніку і пересування живої сили окупантів. Техніка одразу знищується артилерією. Залишається піхота ворога — це, як правило, 10-15 осіб, іноді — взвод або рота. Ця піхота намагається завжди шукати слабкі місця у наших позиціях. І 136 бригада зараз фактично зазнала значних втрат як у техніці, так і особовому складі. Мобілізовані, які прибули на фронт для поповнення 155-ї бригади армії РФ, відмовилися воювати. Щобільше, командир цієї бригади нині перебуває у Ростові-на-Дону. Його туди відвезли за відмову виконувати бойові розпорядження. Про 40-ву бригаду взагалі зараз не чути. Відповідно ворог зазнав значних втрат, а тому на сьогодні, щоб продовжити наступ, потрібен час для відновлення — як живої сили, так і техніки", — зауважив Дмитрашківський.

Полковник розповів, що багато окупантів скаржаться на нестачу артилерійських боєприпасів. За його словами, це пов'язано із тим, що Міноборони РФ встановило ліміт на використання снарядів, який не можна перевищувати. Адже рашисти бояться залишитися взагалі без боєприпасів.

"Це проблема не лише Пригожина, який каже, що йому не дають боєприпаси. Це загальна проблема російської армії", — сказав Дмитрашківський.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, останніми тижнями дефіцит боєприпасів для російської артилерії, ймовірно, збільшився до такої міри, що на багатьох ділянках фронту діють надзвичайно жорсткі обмеження. Через це рашисти не можуть проводити наступальні операції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2023 13:31