Фото: znaj.ua

Не задекларував нерухомість в Іспанії: суд оголосив вирок одіозному нардепу

У четвер, 17 серпня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала народного депутата Артура Герасимова винним у внесенні свідомо неправдивих відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Йому призначили покарання за ч. 1 ст. 366-2 КК України у виді штрафу у розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій представника влади в органах державної влади строком на один рік. 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Зазначається, що у звʼязку із закінченням строків давності особу звільнено від відбування покарання.

За що судили Герасимова

Народний обранець не вніс до виправленої декларації за 2020 рік відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 252 тисячі євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1 657 доларів США, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

У САП наголошують, що вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному зі спільників народного депутата від партії "Слуга народу" Анатолія Гунька, якого підозрюють у хабарництві. Спільника нардепа взяли під варту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.08.2023 21:55