Фото: Pixabay

Небезпечні звички: дерматолог назвала три речі, які руйнівні для нігтів

Зі звичкою гризти нігті стикається безліч людей у різному віці. З нею потрібно боротися, адже вона може призвести до неприємних наслідків у майбутньому.

Про три речі, які шкодять нігтям, розповіла сертифікована дерматолог, доктор Ліндсі Зубріцкі з Міссісіпі у себе в Tik-Tok.

Чому не можна кусати нігті?

Вона заявила, що ніколи не кусає нігті. За її словами, це не тільки шкідлива звичка, а й шлях до виникнення бородавок.

"Це не тільки дуже антисанітарно, а й наші нігті — дуже поширене місце для появи бородавок. А бородавки заразні, тому щоразу, коли ми кусаємо нігті, ми можемо перенести ці бородавки до рота, і в підсумку ваш рот може мати ось такий вигляд", — пояснила дерматолог, показавши фотографію рота людини, оточеного розсипом бородавок.

Скріншот сторінки Tik-Tok Ліндсі Зубріцкі

Скріншот сторінки Tik-Tok Ліндсі Зубріцкі

Варто зазначити, що бородавки — це шишки та нарости на шкірі. Вони зазвичай з'являються, коли вірус заражає верхній шар шкіри. Також вони часто трапляються на руках.

Чому не можна здирати задирки біля нігтя?

Доктор Зубрицкі також не радить колупати та здирати задирки біля нігтьової пластини.

"Якщо ви зробите це, це може призвести до рани на пальці або нігті, що може призвести до перенесення бактерій у шкіру, що призведе до інфекції, яка називається пароніхією", — пояснила вона.

Так, пароніхія може виникнути, коли бактерії потрапляють поруч із нігтьовим валиком і кутикулою. При цьому вона зачіпає як руки, так і пальці ніг. Інфекція також може бути спричинена подразненням від води та інших хімікатів.

"Вони доволі болючі, й іноді для їхнього лікування потрібні пероральні антибіотики", — наголосила дерматологиня.

Чим шкідливий гель-лак?

"Вийшло дослідження, яке показує, що ці УФ-сушки можуть призвести до пошкодження ДНК і мутацій у клітинах людини. Це один із кроків до виникнення раку", — заявила Зубріцькі.

Вона зауважила, що необхідно провести додаткові дослідження, щоб визначити, наскільки небезпечним насправді може бути гель-лак.

"Я, як дерматолог, не буду йти на такий ризик", — підсумувала доктор.

Нагадаємо, дієтолог Олег Швець розповідав, як їсти ласощі, щоб вони не зашкодили людському організмові. Більше про це — читайте у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 18.01.2024 17:28