Ненсі Пелосі не хоче фінансувати будівництво стіни

04 СІЧНЯ 2019 11:15

Ненсі Пелосі принесла присягу після обрання спікером палати представників Конгресу США. Вона повернулася на цю посаду після завоювання демократами більшості на проміжних виборах в 2018 року.

Новий спікер пообіцяла без зволікання приступити до виконання своїх обов'язків, в числі яких - забезпечення системи стримувань і противаги в політичному діалозі з президентською владою, повідомляє The Guardian.

Пелосі пообіцяла найближчим часом прийняти законопроект, який відновить роботу американських держустанов без виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, про який просить Дональд Трамп.

Сам президент Трамп привітав Пелосі з обранням на високу посаду, уточнивши: «Ви можете називати стіну бар'єром, можете називати по іншому ... Важливо лише те, що наша країна має потребу в безпеці, і ми забезпечимо її на належному рівні».

Протистояння президента і конгресменів з приводу бюджету на новий рік триває вже два тижні. Відразу після обрання Пелосі запросила Дональда Трампа виступити перед обома палатами Конгресу зі щорічним посланням «Про становище країни».

Пост спікера - третій за значимістю у владній структурі США. Пелосі зайняла його вдруге.

Світ, 04.01.2019 11:15