Нерівність і несправедливість - перешкоди на шляху до поліпшення добробуту

17 СІЧНЯ 2019 17:36

Міжнародній спільноті вдалося домогтися величезного прогресу в ліквідації масштабів бідності - на сьогоднішній день в умовах крайньої бідності живуть не більше 11 відсотків населення. Однак поки немає гарантій, що держави зможуть виконати свої обіцянки щодо просування сталого розвитку, і головна перешкода на цьому шляху – нерівність, повідомляє UN.

У Порядку денному в області розвитку на період до 2030 року визначено сімнадцять цілей і 169 більш конкретних завдань. Вони стосуються ліквідації бідності, охорони здоров'я, забезпечення гендерної рівності, боротьби зі зміною клімату, стимулювання економічного зростання і створення робочих місць, поліпшення доступу до сучасних джерел енергії, розширення послуг в галузі водопостачання та санітарії та захисту навколишнього середовища.

Говорячи про успіхи в галузі освіти, головна правозахисниця ООН повідомила, що за останні сім років число дітей, які відвідують школу, зросла на сім відсотків. В даний час шкільну освіту отримують 70 відсотків усіх хлопчиків та дівчаток відповідного віку.

В останні роки вдалося домогтися скорочення масштабів материнської і дитячої смертності, особливо, в країнах Африки на південь від Сахари. За останні 10 років в світовому масштабі на третину зменшилася кількість дитячих шлюбів.

В наші дні 815 мільйонів жителів планети недоїдають, а 95 відсотків дітей дихають повітрям, рівень забруднення якого перевищує всі допустимі норми. У XXI столітті близько мільярда жителів планети не мають електрики.

Суспільство, 17.01.2019 17:36