Нетаньяху: всім пора визнати Єрусалим нашою столицею

11 ГРУДНЯ 2017 16:09

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху очікує, що лідери Євросоюзу візьмуть приклад Дональда Трампа і визнають Єрусалим столицею єврейської держави.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Al Jazeera.  

З такою заявою Нетаньяху виступив відразу після прибуття в Брюссель.  

В ЄС, однак, не поспішають так вчиняти. Раніше в Брюсселі вже виступили із засудженням дій глави Білого дому.  

- Єдиним реалістичним варіантом завершення конфлікту між Ізраїлем і Палестиною ми вважаємо принцип двох держав з кордоном по лінії 1967 року де Єрусалим буде столицею обох країн. Це наша єдина позиція, і ми продовжимо підтримувати міжнародний консенсус по Єрусалиму, - підкреслила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні.  

На думку ж Нетаньяху, справа лише в тому, щоб визнати реальні факти, як Дональд Трамп і зробив; його крок ізраїльський прем'єр назвав «відважним рішенням»:  

- Я вважаю, що президент Трамп виклав всі факти на стіл. Світ ґрунтується на реальній ситуації. Я вірю, що всі європейські країни - або їх більшість - перенесуть свої посольства в Єрусалим, визнають його столицею Ізраїлю і разом з нами зроблять внесок у справу безпеки, процвітання і миру.  

Поки прикладом американського лідера ніхто не пішов, міжнародне співтовариство зустріло його крок з осудом.   

У Палестинській автономії ж розцінили заяву Трампа як зрив мирного процесу, заявили про припинення переговорів і закликали до нової інтифади.

 

Світ, 11.12.2017 16:09