Фото: соцмережі

Нещодавня атака України на аеродроми РФ стала наймасштабнішою за всю війну, — Financial Times

У ніч на 14 серпня українська армія здійснила наймасштабнішу атаку ударних безпілотників на аеродроми Російської Федерації за всю війну. Проте наразі немає інформації щодо завданих збитків ворожій стороні.

Про це повідомляє Financial Times.

За даними, які оприлюднило російське міністерство оборони, в середу Україна випустила 117 безпілотників, а також ракети не лише по Курській області, де українська армія захопила територію, а й по Воронезькій, Бєлгородській і Нижньогородській областях. Росіяни не підтвердили, що атаки були спрямовані на їхні авіабази.

"Далекобійні безпілотники служби безпеки України та сил оборони здійснили наймасштабнішу атаку на російські військові аеродроми за всю війну", — йшлося у заяві представника СБУ.

За його словами, аеродроми Воронежа, Курська, Саваслейка та Борисоглібська були атаковані з метою запобігання повітряним атакам РФ на Україну.

Наразі не зрозуміло, чи було пошкоджено, чи знищено будь-які російські літаки, і чиновник заявив, що Україна чекає супутникових фотографій, щоб оцінити руйнування.

Раніше повідомлялось, що у ніч на середу, 14 серпня, Україна завдала нової серії результативних ударів по російських аеродромах. Серед цілей були авіабази під Воронежем, Борисоглєбськом і авіабаза "Саваслейка" за 650 кілометрів від кордону, з якої регулярно підіймаються Міг-31К, носії Х-47 "Кинджал".

Згодом фахівці зробили висновок, що навіть ураження запасів палива, як і частини паливної інфраструктури аеродрому, — вже доволі суттєвий результат. І тепер базування на цій авіабазі МіГ-31К під питанням.

Нагадаємо, супутником NASA було зафіксовано пожежу в районі аеродрому "Саваслейка" після удару по ньому 14 серпня українських дронів. На цьому об'єкті базуються носії "Кинджалів" МіГ-31К.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 22:39