Фото: росЗМІ / ілюстративне

Атака дронів по аеродрому РФ "Саваслейка": супутник зафіксував там пожежу (фото)

Супутником NASA було зафіксовано пожежу в районі аеродрому "Саваслейка" після удару по ньому 14 серпня українських дронів. На цьому об'єкті базуються носії "Кинджалів" МіГ-31К.

Про це повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

Як зазначає видання, супутники системи фіксації пожеж на поверхні землі зафіксували спалах у районі військового аеродрому "Саваслейка" у Нижньогородській області, який минулої ночі атакували безпілотники. 

Факт вибуху на території авіабази підтверджує геолокація одного з відео очевидців. На цій авіабазі серед іншого базуються винищувачі МіГ-31К, носії ракет "Кинджал", якими Росія завдає ударів по Україні.

На аеродромі "Саваслейка" зафіксували пожежу після атаки дронів

Фото: Telegram-канал "Радіо Свобода"

Раніше повідомлялось, що у ніч на середу, 14 серпня, Україна завдала нової серії результативних ударів по російських аеродромах. Серед цілей були авіабази під Воронежем, Борисоглєбськом і авіабаза "Саваслейка" за 650 кілометрів від кордону, з якої регулярно підіймаються Міг-31К, носії Х-47 "Кинджал".

Згодом фахівці зробили висновок, що навіть ураження запасів палива, як і частини паливної інфраструктури аеродрому, — вже доволі суттєвий результат. І тепер базування на цій авіабазі МіГ-31К під питанням.

Нагадаємо, 14 серпня вночі у російському Воронежі лунали вибухи після атаки безпілотників. При цьому місцеві мешканці запускали феєрверки та гучно включали пісні Вєрки Сердючки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 15:48