Фото: росЗМІ

Українські військові вдарили по російському аеродрому "Липецьк" та ППО ворога

Вночі 9 серпня Сили оборони України завдали удару по російському аеродрому "Липецьк", який розташований у Липецькій області РФ. Уражено низку ворожої техніки.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За інформацією військових, в ході атаки було уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. До того ж зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. 

"Відомо, що на аеродромі "Липецьк" базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 Повітряно-космічних сил РФ. Результати ураження уточнюються", — зауважили у Генштабі.

Крім того, українські воїни завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах РФ на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, ЗСУ вели вогонь по установках С-300 та С-350.

"Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів", — зауважили військові.

У Генштабі додали, що до бойової роботи були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних сил України.

Атака дронів на Липецьку область: що відомо

За словами губернатора Липецької області Ігоря Артамонова, цієї ночі місто Липецьк вночі зазнало масованої атаки БпЛА. Посадовець запевняє, що по дронах відпрацювала протиповітряна оборона. Згодом він заявив, що внаслідок падіння дронів буцімто був пошкоджений об'єкт енергетичної інфраструктури. Є порушення електропостачання. 

Водночас, за інформацією російських пабліків, у місті було чути до 10 вибухів. Крім того, росіяни повідомили й про пожежу на військовому аеродромі у Липецькій області після серії вибухів.

Вже вранці губернатор Липецької області оголосив про запровадження режиму надзвичайної ситуації та евакуацію жителів чотирьох населених пунктів. Також у місті та окрузі зупинили рух громадського транспорту до скасування червоного рівня небезпеки.

Нагадаємо, 7 серпня в Курській області ліквідовано відомого російського "воєнкора" Євгенія Поддубного. Ймовірно, він помер від атаки FVP-дрона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2024 10:34