Вибухи у Воронежі. Джерело: соцмережі

У російському Воронежі нічну атаку дронів супроводжували феєрверк і пісні Сердючки (відео)

У ніч на середу, 14 серпня, в російському Воронежі лунали вибухи після атаки безпілотників. При цьому місцеві мешканці запускали феєрверки та гучно включали пісні Вєрки Сердючки.

Про це повідомили місцеві пабліки та губернатор Воронезької області Олександр Гусєв. Він одразу заявив про нібито ліквідацію силами ППО та засобами РЕБ в області "декількох українських безпілотників літакового типу".

Тим часом після опівночі воронезькі Telegram-канали опублікували кадри, на яких фіксувалися звуки вибухів внаслідок нібито роботи ППО через дронову атаку. Вони відбувалися в різних районах міста й області.

У мережі паралельно звернули увагу на запуск феєрверків у Воронежі під час нічного "відбиття" повітряної атаки. Крім того, в інтернеті оприлюднили відео про якусь вечірку з танцями під музику Вєрки Сердючки.

Пізніше стало відомо про пожежу у Воронезькій області в Хохольському районі начебто після падіння БпЛА на якийсь об'єкт. Російські медіа також пишуть про низку пожеж у Воронезькій області та звуки вибухів, зокрема, в Новій Усмані та Борисоглєбську.

У мережі висловили припущення, що одними з об'єктів дронової атаки могли бути військові аеродроми "Балтімор" і "Борисоглєбськ" у Воронезькій області.

Пізніше воронезький губернатор написав у своєму Telegram, що вдалося ліквідувати "велику кількість безпілотників літакового типу", за попередньою інформацією — постраждалих немає.

"Унаслідок падіння уламків БпЛА фіксуються незначні пошкодження окремих житлових будинків, господарських споруд та транспорту, спалах сухої рослинності. Поширення вогню не допущено", — зазначив Олександ Гусєв.

Нагадаємо, 25 липня в Міністерстві оборони Великої Британії заявляли, що успішний удар України по складу боєприпасів окупантів у Воронезькій області показує, що Москва не може захистити логістику поблизу лінії фронту. Окупанти не здатні дозволити собі такі втрати у межах обраної нею стратегії війни на виснаження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 07:39