Фото: вибух на складі у Воронезькій області. Джерело: соцмережі

"Підкреслює нездатність РФ захистити ключові об'єкти": британська розвідка оцінила удар по складу боєприпасів у Воронезькій області

Успішний удар України по складу боєприпасів окупантів у Воронезькій області показує, що Москва не може захистити логістику поблизу лінії фронту. Окупанти не здатні дозволити собі такі втрати у межах обраної нею стратегії війни на виснаження.

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, 7 липня українські дрони вдарили по російському складу боєприпасів біля села Сергеєвка у Воронезькій області.

"Внаслідок цієї атаки практично повністю було знищено боєприпаси та обладнання, яке зберігалося на відкритих ділянках, а також будівлі, розташовані на об'єкті", — йдеться у повідомленні.

Удар по складу боєприпасів

Інфографіка: британська розвідка

У британській розвідці наголошують, що для росіян це є значною втратою, адже площа знищеного складу становила близько дев'яти квадратних кілометрів. Ймовірно, на складі зберігалися як боєприпаси класу "земля-земля", так і стрілецька зброя, яку планували використовувати окупанти на фронті. Зазначається, що це ще більше розтягне логістичні ланцюжки окупаційної армії РФ й призведе до ще більшого розосередження військ через загрозу ударів з боку України.

Удар по складу боєприпасів

Удар по складу боєприпасів

Інфографіка: британська розвідка

"Цей інцидент ще раз підкреслює нездатність Росії захистити ключові об'єкти в районі, де є щільно ешелонована система протиповітряної оборони, приблизно за 80 кілометрів від кордону з Україною. Такі прогалини в обороні окупантів призведуть до подальших втрат завдяки іншим добре спланованим українським ударам", — наголосили у британській розвідці.

Удар по складу боєприпасів

Удар по складу боєприпасів

Інфографіка: британська розвідка

Водночас Кремль не може дозволити собі такі втрати, враховуючи прийняту Москвою стратегію ведення війни на виснаження, коли окупанти мало дбають про збереження життя власних бійців. Такий підхід вимагає величезної кількості боєприпасів.

За даними британської розвідки, наразі Росія покладається на своїх обмежених іноземних партнерів у цих постачаннях, адже її власна оборонна промисловість намагається задовольнити попит війська на фронті.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що військове керівництво Росії все частіше використовує проти України непідготовлені військові формування. Такі підрозділи зазнають великих втрат при наступальних операціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 01:51