Фото: росЗМІ

Росія все частіше залучає до боїв в Україні непідготовлені війська, — британська розвідка

Російське військове керівництво все частіше використовує проти України непідготовлені військові формування. Такі підрозділи зазнають великих втрат при наступальних операціях.

Про це у соцмережі X повідомляє міноборони Великої Британії.

У британській розвідці зазначають, що Кремль використовує непідготовлені війська попри те, що вони не мають підготовки, ненавчені та не мають артилерійської чи повітряної підтримки. Такий підхід робить окупаційну армію більш вразливою, ніж підрозділи регулярних військ.

Міноборони Британії ставить у приклад Добровольчий корпус, який створили у 2023 році. Він містить понад 20 тисяч резервістів, найманців та колишніх засуджених.

У британському відомстві підкреслили, що ці військові служать в нерегулярних підрозділах під єдиним командуванням та контролем. Вони, ймовірно, зазнали більше втрат.

"Ці формування, ймовірно, зазнали пропорційно більших втрат протягом останніх дев'яти місяців порівняно з російськими регулярними частинами", — йдеться у зведенні британського міноборони.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що під час війни Росії проти України варто дотримуватися нероздільного підходу сили та дипломатії. Оскільки зараз відбуваються намагання зруйнувати усталений світовий порядок. При цьому Кремль не наважується відкрито запроваджувати нову хвилю мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2024 20:25