Фото ілюстративне зі соцмереж

Американські військові знищили лідера проіранського воєнізованого формування в Багдаді: деталі

Американські військові атакували штаб-квартири воєнізованих утворень у столиці Іраку Багдаді. Внаслідок цього знищено лідера проіранського воєнізованого формування, якого вони звинувачують у нападах на американські сили в країні.

Про це повідомляє The Times of Israel. Також представник служби безпеки Іраку повідомив про ще одного загиблого під час нападу безпілотника.

"Безпілотник націлився на штаб матеріально-технічної підтримки "Хашед аш-Шаабі", який є проіранськими воєнізованими формуваннями, значною мірою інтегрованими в збройні сили Іраку, сказав представник служби безпеки. Під час удару загинуло двоє членів і поранено ще семеро", — розповів чиновник журналістам на умовах анонімності.

В офісі прем'єр-міністра Іраку заявили, що очолювана США міжнародна коаліція несе відповідальність за "невиправданий" напад на іракські сили безпеки.

"Атака є небезпечною ескалацією та порушенням суверенітету Іраку", — заявили в офісі.

Інформацію про удар також підтвердили у США. Американський чиновник, який дав коментар Reuters на умовах анонімності, заявив, що удар потрапив у автомобіль у Багдаді. Він був спрямований на лідера формування "Харакат Ан-Нуджаба". При цьому співрозмовник журналістів не назвав його імені. Він зазначив, що внаслідок удару всього загинуло чотири особи, в тому числі місцевий командир угруповання й один з його помічників.

Повідомлення від джерел в іракській поліції та свідків підтверджують, що безпілотник здійснив випуск принаймні двох ракет на східній частині Багдада, спрямованих на об'єкт, який використовували бойовики.

Нагадаємо, що 8 грудня декількома ракетами обстріляли Зелену зону Багдада, де розташоване посольство США. Зі середини жовтня американські війська на військових базах в Іраку та Сирії зазнали понад 70 нападів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.01.2024 19:37