Посольство США в Багдаді. Джерело: Arab News

В Іраку ракетами обстріляли посольство США в Багдаді

У п’ятницю, 8 грудня, на світанку декількома ракетами обстріляли Зелену зону Багдада, де розташоване посольство США. Поки що невідомо, куди влучили ракети та чи є пошкоджено.

Про це повідомив Arab News із посиланням на два джерела в органах безпеки.

"Близько четвертої години ранку біля посольства США в столиці Іраку пролунали вибухи. Там також увімкнули сирени, які закликали людей "прихилитися та сховатися", — йдеться в повідомленні.

Журналісти зазначили, що прес-служба посольства наразі не відповіла на запити про коментарі. Також незрозуміло, чи саме посольство активувало системи протиповітряної оборони.

Видання констатує, що зі середини жовтня американські війська на військових базах в Іраку та Сирії зазнали понад 70 нападів. Відповідальність за них взяла на себе головна організація іракських шиїтських мусульманських збройних угруповань. При цьому дипломатичні місії не дотепер не зачіпали.

Щодо сьогоднішнього випадку, то жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за напад на посольство США.

Нагадаємо, що 18 жовтня військові США запобігли атаці на свої сили в Іраку. Американці перехопили два безпілотники до того, як вони встигли завдати удару, Вашингтон перебуває в підвищеній готовності до діяльності груп, які підтримує Іран, на тлі напруги, що виникла в регіоні через війну між Ізраїлем і ХАМАСом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.12.2023 11:32