Фото: "Мілітарний"

США завдали ударів по об'єктах "Хезболли" в Іраку

Американські військові завдали авіаударів по трьох об'єктах проіранського угруповання "Катаїб Хезболла" у відповідь на напади на військових США в Іраку та Сирії.

Про це повідомив голова Міноборони США Ллойд Остін.

За його словами, США атакували у відповідь три об'єкти, які використовували пов'язані з Іраном бойовики на території Іраку.

"За вказівкою президента Байдена Збройні Сили США завдали необхідних і пропорційних ударів по трьох об’єктах, які використовуються угрупуванням "Катаїб Хезболла" та пов’язаними з нею групами в Іраку. Ці високоточні удари є відповіддю на серію атак проти американського персоналу в Іраку та Сирії з боку збройних формувань, які фінансуються Іраном", — йдеться у повідомленні голови Пентагону.

Зокрема, йдеться і про атаку на американську авіабазу в Ербілі. За словами очільника Пентагону, такі американські удари у відповідь "мають на меті підірвати і послабити можливості пов'язаних з Іраном бойовиків, які несуть безпосередню відповідальність за ці напади".

"Атака (на американську авіабазу в Ербілі, — ред.) призвела до поранення трьох американських військовослужбовців, один з яких перебуває в критичному стані… Президент (Джо Байден, — ред.) і я без вагань вживатимемо необхідних заходів для захисту Сполучених Штатів, наших військ і наших інтересів. Немає вищого пріоритету. Хоча ми не прагнемо до ескалації конфлікту в регіоні, ми віддані і повністю готові вжити подальших необхідних заходів для захисту наших людей і наших об'єктів", — наголосив Остін.

Нагадаємо, ізраїльські винищувачі 12 листопада атакували кілька цілей "Хезболли" на півдні Лівану у відповідь на атаки, які здійснили терористи на півночі Ізраїлю. Під удар потрапили військовий комплекс зі складом зброї та об'єктами військової інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.12.2023 08:05