Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Ізраїль атакував з авіації й артилерії терористів "Хезболли" у Лівані

Ізраїльські винищувачі 12 листопада атакували кілька цілей "Хезболли" на півдні Лівану у відповідь на атаки, які здійснили терористи на півночі Ізраїлю. Під удар потрапили військовий комплекс зі складом зброї та об'єктами військової інфраструктури.

Про це повідомляється на сторінці Повітряних сил Ізраїлю у соцмережі X (Twitter).

"Винищувачі Повітряних сил атакували кілька цілей терористичної організації "Хезболла", в тому числі військовий комплекс зі складом зброї та об'єктами військової інфраструктури", — йдеться у повідомленні.

На сторінці Армії оборони Ізраїлю також повідомляється, що сьогодні вранці терористи "Хезболли" запустили протитанкові ракети в напрямку північного Ізраїлю з Лівану, поранивши кількох мирних жителів. Пізніше протягом однієї години були зафіксовані 15 запусків з території Лівану. Система протиповітряної оборони ЦАХАЛу перехопила чотири з них, решта впали на відкритій місцевості. Внаслідок мінометного обстрілу сім ізраїльських військових зазнали поранень.

"Зараз ми завдаємо артилерійські удари в напрямку джерел цих обстрілів", — йдеться у повідомленні.

Також вказується, що безпілотник ЦАХАЛу завдав удару по бойовиках, які намагалися запустити з півдня Лівану протитанкові ракети в напрямку півночі Ізраїлю вночі.

Нагадаємо, у ніч на 10 листопада Армія оборони Ізраїлю атакувала Сирію у відповідь на удар безпілотників. Також ізраїльські війська обстріляли військові бази "Хезболли" в Лівані. ЦАХАЛ запевняв, що терористи ХАМАСу "утратили контроль" над північною частиною Сектора Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.11.2023 00:43